KRAJIŠKI RADIO RSK RADIO 24/h SA VAMA |
|
TRENUTNO NAS SLUŠA |
Online Listeners
|
NAŠI PRIJATELJI |
|
RAZMENA BANERA | AKO STE ZA RAZMENU ILI SARADNJU ONDA PIŠITE OVDE |
LINKOVI PRIJATELJSKIH FORUMA |
1. DVORCAFE
|
|
=========================================
|
NEAKTIVNI ČLANOVI | Obavještavamo naše članove da (ČLAN BREZ PORUKE) KOJI NEMAJU NAPISANE NITI JEDNE PORUKE ILI DODANOG LINKA MUZIKE ALBUMA I SLIČNO DO 3 MJESECA OD DANA REGISTRACIJE BIĆE OBRISAN/A SA FORUMA.
Hvala na razumijevanju
|
|
| Plavi orkestar | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Guest Gost
| Naslov: Plavi orkestar 20.10.11 17:10 | |
| Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim, Stari nemir srce k'o da slama, Cini mi se da jos gori vatra medu nama.
Ubilo me ljubav i proklestvo, Svilen gajtan i tvoja ljepota, Sve je proslo kao moja linija zivota.
Ref:priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Moja dusa kuca na daljinu, Dal' se smejes ili ti se place? Sanjao sam zadnje rjeci: zagrli me jace.
Samo tebe voljeh u zivotu, Da ti priznam nije me sramota, Sve je stalo kao moja linija zivota.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:10 | |
| Ako su to samo bile laži
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi ali osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Mozda bi i mogli pokusati ponovo al' bojim se da ovaj put gotovo
Al' samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Refren Ako su to samo bile lazi lazimo se bar jos malo ako su to samo bile varke varajmo se, varajmo
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Ljubavi i mrznje tesko je preskociti zid al' bojim se da dobar smo par, bili mi
Jer samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Refren |
| | | Guest Gost
| Bolje biti pijan nego star
Kad pomislim na te stara ljubavi zao mi je sto smo bili samo dobri drugovi
A zivot leti, leti mladost kraca je sve ce jednom da se vrati samo ona ostaje
Refren 2x Bolje biti pijan nego star bolje biti pijan nego star vino ne zna da smo nekad bili sretni par bolje biti pijan nego star
A kada dodje zima i prve pahulje cekacu te, moja Buco kraj prve gimnazije
A neces, neces doci znam te dobro, znam mozda je i tako bolje navik'o sam biti sam
Refren 2x |
| | | Guest Gost
| Da se 6 pretvori u 9
Da se 6 pretvori u 9 Ja bih opet otis'o u krevet.
Ja sam uvijek bio Miran kao buba Jer za mene vise Ne postoje cuda.
Kad bi mjesec skocio u savu Ja bih opet okrenuo glavu.
Mene vise niko I nista ne sekira Samo tvoje oci Ne daju mi mira
Suti, bebo, suti Zaboravi sve Samo dodi i poljubi me.
Kad bi metak bio ljubicica Ti bi bila moja mala ranjenica |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:11 | |
| - Djevojka iz snova
Traze me po cijelom gradu misle da sam zbrisao od kuce a ja sam nasao novu dragu ne izlazim iz njene postelje vruce o, postelje vruce
Kako ona zna da voli svakoj zelji da mi udovolji evo je opet, mazno se nudi htjela bi jos malo da se grli i ljubi o, grli i ljubi
Refren 2x Djevojku iz snova nikad, nikad necu naci kad mi ljubav nova uvijek malo vise znaci
Traze me po cijelom gradu misle da sam zbrisao od kuce a ja sam nasao novu dragu ne izlazim iz njene postelje vruce o, postelje vruce
Refren 2x
Mislim da sam nasao djevojku iz snova cini mi se da je volim a i ona kaze, ja sam tvoja dala bi mi srce svo i htjela bi da zauvijek ja ostanem s njom
Refren 2x |
| | | Guest Gost
| Good by tee
Svaku tvoju rijec ja volim mada nista ne razumijem i nikad vise necu moci tako kao sto sada umijem
Orkestar u plavom svira ja te gledam, a oko nas more nemoj vise pricati i pusti neka oci govore
Refren 2x Good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy
When you're young all junkies forget guns when you're young all primitives forget knifes
When you're young all mothers forget girls I'm young, I'm happy and I sing, ya, ya, ya, ya
Refren |
| | | Guest Gost
| Jedina
Tiho cu da odem ja s tijela srne, s bistrog potoka k'o da cujem blagi glas "ne idi zbog nas" tiho cu da odem ja, samo mala vijest iz novina tvoja suza jos za kraj, za put u raj
Refren Obuci bijelu haljinu za tobom neka uzdisu kad ne mogu ja, jedina
Obuci bijelu haljinu neka te sretnu zapamte kad ne mogu ja, jedina
Ti si sve sto imam ja i kad mi nemir grudi razbija tvoje dobro srce zna moj put do dna
Refren |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:12 | |
| Kad ti ljubav ime prozove
Kad ti ljubav ime prozove pusti nek te srce povede ne okreci glavu, ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Sta ti moze covjek kao ja ponuditi pored ocaja mozda, pjesme pune tuge razgovore duge, ljubomorne poglede ma bjezi mala od mene
Refren Samo ti i samo ja znamo s kim bi voljela provesti noc
Samo ti i samo ja znamo da to nikada ne moze proc
Mrzio sam uvijek frajere sto djelili su dobre savjete nisam ja ta gnjida drugima sto skida, uplakane djevojke ma bjezi mala, od mene
Refren
Ne okreci glavu ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Refren 2x |
| | | Guest Gost
| Ljeto
Ja, sanjao sam da umirem u snu romantican i blag
O, draga, draga
Ti upoznaces se s njim i pruzit ce ti sve sto nisam mog'o ja
O, draga, draga budi njezna s njim budi njezna s njim
Budi njezna s njim al' nemoj nikada da me zaboravis
Ja osjeticu da kada moram poc' do zlatnih livada na kraju neba
O, draga, draga Budi njezna.... |
| | | Guest Gost
| Lovac i košuta
Volim ritam tvoga boka haljinu na pola koplja
Volim tvoje oci tamne kao grijeh izbrisi mi bore, nacrtaj mi smijeh volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve
Opasno mi ulazis pod kozu ali ja sam samo mali kamen u tvom brosu
Hajde, mala kosuto, nemoj da te strah zasto bjezis od mene, nisam lovac ja hajde, mala kosuto, nemoj da te strah volim te, a ti oduzimas mi dah
Refren Lovac i kosuta staza tajnom posuta kao led, kao zar nikad nece biti par
Volim tvoje drsko dobro vece volim tvoje talijanske nakite sto zvece volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve |
| | | Guest Gost
| - Sada mi se javljaš
Tekla voda, tekla voda sto nas dijeli odnijela je, odnijela je zivot cijeli tekla voda
Kad bih mogo mladost jednom jos da vratim ne bih s tobom, ne bih s tobom ja da patim kad bih mogo
Refren Sada mi se javljas mila sada kad sam zadnja zedj da ja predem preko svega preko cega necu prec
Sada mi se javljas mila kad ti je u dusi lom ostao sam zadnji covjek za tebe na svijetu tom
Srest cemo se, srest cemo se jednog dana ali nece, ali nece biti zara srest cemo se
Refren 2x |
| | | Guest Gost
| - Ne mogu ti nista osim srca dati
Jos me boli jedina Tu na mojim grudima Gdje si glavu skrivala.
Neki stari razlozi Sad su tako nevazni, Sad su tako daleki.
Ref:
Ne mogu ti nista osim srca dati, Osim svoje ljubavi. Ne mogu ti nista osim srca dati, Uzmi ili ostavi.
Svaka moja mudra rijec, Razum, svetinja i bol, Padaju na pragu tvom.
Preslab da te zadrzim Prejak da ti oprostim Moracu da prezivim. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:13 | |
| Ako su to samo bile lazi
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi ali osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Mozda bi i mogli pokusati ponovo al' bojim se da ovaj put gotovo
Al' samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Ref. Ako su to samo bile lazi lazimo se bar jos malo ako su to samo bile varke varajmo se, varajmo
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Ljubavi i mrznje tesko je preskociti zid al' bojim se da dobar smo par, bili mi
Jer samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Ref. |
| | | Guest Gost
| Azra
Hej znas li da je pao snijeg znas li da su ulice prekrile pahuljice
A ja volio bi da si tu da se samo pojavis bar za novu godinu
Mala cini mi se da hiljadu me godina nisi nazvala
Ref. Hej Azra ponoc kuca za tobom mi srce puca jer znam, da cu veceras biti sam uzalud se trudim
Azra ponoc kuca za tobom mi srce puca jer znam, da evo svice novi dan i da bez tebe se budim |
| | | Guest Gost
| Bestija
Ja nikad necu biti stoka u zenicama tvoga oka jer ne zelim da te povrijedim nikad necu biti kreten depresivan i zanesen jer ne zelim zbog tebe da osjedim
Ref. Ti bestija si bila bestija ces ostati ni kraljica, ni vila nikad neces postati
Udaras me tako muklo pa makar mi i srce puklo vise ti se necu vratiti stopala me jako bole ove ruke jos te mole al' za tobom necu patiti
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:14 | |
| Biser
Ti si zadnja misao pred san i prva kad se probudim kako sporo prolazi mi dan kad nemam sta da izgubim
Ljubav putuje al' nekom drugom odlazi ljubav putuje tu ne postoje razlozi
Ref. Kad me pozdravis, ti i ne slutis od tvog osmijeha ja zivim danima ali sta to sada vrijedi taj biser u nizu to je samo sjaj u bijedi kad nisam ti blizu
Ti si zadnja misao pred san i prva kad se probudim kako sporo prolazi mi dan kad nemam sta da izgubim
Tuga putuje pred mojim pragom zakoci tuga putuje tu razum nece pomoci
Ref. |
| | | Guest Gost
| Bolje biti pijan nego star
Kad pomislim na te stara ljubavi zao mi je sto smo bili samo dobri drugovi
A, zivot leti, leti mladost kraca je sve ce jednom da se vrati samo ona ostaje
Ref. 2x Bolje biti pijan nego star bolje biti pijan nego star vino ne zna da smo nekad bili sretni par bolje biti pijan nego star
Kada dodje zima i prve pahulje cekacu te, moja Buco kraj Prve gimnazije
A, neces, neces doci znam te dobro, znam mozda je i tako bolje navik'o sam biti sam
Ref. 2x
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Brodovi
Da li ces nocas isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama da li me nocas nada izdala kada si prag njeznoszi preskocial da li me nocas nada izdala
Da li su stigli moji brodovi do tebe id o tvoje ljubavi nocas kad svi su moji sni na pragu tvom plavi zaspali nocas kad svi su moji sni
Ref. Ove noci budan cu da ostarim u tisini plamen dok se gasi svojom ceznjom tugu cu daukrasim nikog sada nema da me spasi
Da li ces isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama nocas kad sve su ulice u gradu tom bez nas ostale nocas kad sve su ulice
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:15 | |
| Brodovi
Da li ces nocas isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama da li me nocas nada izdala kada si prag njeznoszi preskocial da li me nocas nada izdala
Da li su stigli moji brodovi do tebe id o tvoje ljubavi nocas kad svi su moji sni na pragu tvom plavi zaspali nocas kad svi su moji sni
Ref. Ove noci budan cu da ostarim u tisini plamen dok se gasi svojom ceznjom tugu cu daukrasim nikog sada nema da me spasi
Da li ces isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama nocas kad sve su ulice u gradu tom bez nas ostale nocas kad sve su ulice
Ref. |
| | | Guest Gost
| Brodovi
Ref. |
| | | Guest Gost
| Brodovi
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:16 | |
| Daj nam sunca Ovaj tekst je pregledan 5 918 puta
Ja sam po krugovima vode hodao I zrna srece sebi trazio A vidio sam samo maglu u ocima Svako jutro novi strah Svako jutro nova laz A u srcu pustinja.
Ljubav, na bijelim krilima ce doci I okajati nase grijehe sve I povesti u zemlju sunca i zlatnih jabuka Daj nam ruku milosti Budi ista kao mi I od zla nas izbavi
Ako vjerujes u snove Zagrli me nocas ti Zagrli me moja draga Jer zivot prolazi, sad je cas. Svega ce biti na svijetu Samo nece biti nas.
Osjecam, tvoje nas oci sada gledaju I ljubav cista kao majka U naša mlada srca vratice sjenke radosti Daj mi ruku ljubavi Budi ista kao ja Tamo nema oblaka.
Ref:
Daj nam sunca, daj nam sunca, daj Da nam sunce vjecno sja. |
| | | Guest Gost
| Djevojka iz snova
Kako ona zna da voli svakoj zelji da mi udovolji evo je opet, mazno se nudi htjela bi jos malo da se grli i ljubi o, grli i ljubi
Ref. 2x Djevojku iz snova nikad, nikad necu naci kad mi ljubav nova uvijek malo vise znaci
Ref. 2x
Mislim da sam nasao djevojku iz snova cini mi se da je volim a i ona kaze, ja sam tvoja dala bi mi srce svo i htjela bi da zauvijek ja ostanem s njom
Ref. 2x
Uvijek malo djevojko |
| | | Guest Gost
| Fa fa fasista nemoj biti ti
Sjecas li se draga Kraljevica Petra ostavio zemlju na nogama od vjetra tada si ti draga ostavila mene da mi glava trne i srce da mi vene
Plakala ti majka, plakao ti babo zaveo te draga zlatokosi svabo otisla si njemu, ne treba mi druga u vihoru rata ostala mi tuga
Ref. Fa fa fasista nemoj biti ti jerbo cu te ja draga ubiti
Hitlerovom sinu sada grijes pitu bacila si moju od zumbula kitu postala si dama crnog kupleraja a ja cu da hladim trumanova jaja
Ako primis draga ovo moje pismo zao mi je mila, voljeli se nismo
Pogledaj u nebo jedna zvijezda pada to se ljeto sprema a mene vise nema
Ref. Fa fa fasista nemoj biti ti jerbo cu te ja draga ubiti |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:17 | |
| Good bye teens
Svaku tvoju rijec ja volim mada nista ne razumijem i nikad vise necu moci tako kao sto sada umijem
Orkestar u plavom svira ja te gledam, a oko nas more nemoj vise pricati i pusti neka oci govore
Ref. 2x Good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy
When you're young all junkies forget guns when you're young all primitives forget knifes
When you're young all mothers forget girls I'm young, I'm happy and I sing, ya, ya, ya, ya
Ref. |
| | | Guest Gost
| Gujo vrati se
Imam sad pun budelar Doci tico moja mala rumena Sretan nisam, pametan Dodi tico moja mala rumena
Kukavica, glava citava Dodi tico moja mala rumena Jos da sperem stari trag Dodi tico moja mala rumena
Gujo vrati se Gujo vrati se Zar se tako izdaje Gujo vrati se |
| | | Guest Gost
| Jedina
Tiho cu da odem ja s tijela srne, s bistrog potoka k'o da cujem blagi glas "ne idi zbog nas" tiho cu da odem ja, samo mala vijest iz novina tvoja suza jos za kraj, za put u raj
Ref. Obuci bijelu haljinu za tobom neka uzdisu kad ne mogu ja, jedina
Obuci bijelu haljinu neka te sretnu zapamte kad ne mogu ja, jedina
Ti si sve sto imam ja i kad mi nemir grudi razbija tvoje dobro srce zna moj put do dna
Ref. |
| | | Guest Gost
| Jovanka
Ref. Jovanka, Jovanka, zivot me lomio oprosti, draga, oprosti, draga sto sam te volio
Kada bi dusa mogla da preboli kada bi ona mogla da zavoli oprosti, draga, dugo sam lutao pa sam u tvoje oci zalutao
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:18 | |
| Kad mi kazes pasa
Kad mi kazes pasa Sto si tako nervozan Kad mi kazes pasa Sto toliko razmisljas
Pasinice moja Ne znam sta se desava Tako mi dode I drzi me, drzi me danima
Jel ti zao pasa Beogradskih derneka? Jel ti zao pasa Zlata i pasaluka?
Pasinice moja Srce mi je slomila Pralja sa dunava I prokletnica otisla
Zavela me ta beogradanka Grlila, ljubila A sada voli drugoga
Rekla mi je pasa Sad je kraj, tu je kraj Rekla mi je pasa Imam svoga Stevana |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:18 | |
| Kad si sam, druze moj
Kad si sam, druze moj ti okreni jedan broj cet'ri, osam, dva, dva, tri pa cu ti se javiti pa cu ti se javiti
Kada joj ljubav das nije lako kada znas da si nista onome ko je tebi bio sve ko je tebi bio sve
Hej, pio, ne pio voljet' cu te |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:19 | |
| Kad ti ljubav ime prozove
Kad ti ljubav ime prozove pusti nek te srce povede ne okreci glavu, ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Sta ti moze covjek kao ja ponuditi pored ocaja mozda, pjesme pune tuge razgovore duge, ljubomorne poglede ma bjezi mala od mene
Ref. Samo ti i samo ja znamo s kim bi voljela provesti noc
Samo ti i samo ja znamo da to nikada ne moze proc
Mrzio sam uvijek frajere sto djelili su dobre savjete nisam ja ta gnjida drugima sto skida, uplakane djevojke ma bjezi mala, od mene
Ref.
Ne okreci glavu ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:20 | |
| Kada placu grlice
Nocas ti draga ne mogu da spavam nocas ti se grlice zari moja glava ja sam te grlice prestao da vidjam jer se neko nekome prestao da svidja
Ref. Rodila me majka, moja Krajina tu si pjesmu, draga, zaboravila rodila me majka, moja Krajina ostace ti bajka, suzo rodjena
Nocas ti draga ne mogu da spavam nocas ti se grlice zari moja glava jedna ce curica ostaviti druga jedna mala grlica bojala se goluba
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:33 | |
| Kaja
Ne mogu ti pomoc' ove noci jer ne mogu protiv srca svog jer ne mogu skriti svoju bol uzalud, ovaj put, sve je gotovo
Ne pitaj me s' kim cu da se budim jer to vise necu biti ja umrijecu na tudjim rukama sanjajuc' miris tvog plavog uvojka
Ref. Kaja, ove noci Kaja, sklopi oci Kaja, ne cekaj me ti Kaja, ove noci Kaja, sklopi oci necu ti se vratiti
Ne vjeruj da spominjem te cesto da se tajno molim za tebe strazarim kraj tvoje ulice da uz rum, gubim um, i tiho nestajem
Ref.
Jezdim nad pucinama Hvara na njeznom vjetru zaborava ispod mog balkona miris oguljenih narandza
Orkestar izgubljenih snova, i djeca talasi odnose vijekove i na kraju puta samo ti i samo bol, bol, bol, bol
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim stari nemir srce k'o da slama cini mi se da jos gori vatra medju nama
Ubilo me ljubavi prokletstvo svilen gajtan i tvoja ljepota sve je proslo kao moja linija zivota
Ref. 2x Priznat cu ti sve mnoge sam zene ja mogao ljubiti ali s tobom ne al' samo sa tobom se probuditi
Moja dusa kuca na daljinu dal' se smijes ili ti se place sanjao sam zadnje rijeci zagrli me jace
Samo tebe voljeh u zivotu da ti priznam nije me sramota sve je stalo kao moja linija zivota
Ref. 3x |
| | | Guest Gost
| Ljeto
Ja, sanjao sam da umirem u snu romantican i blag
O, draga, draga
O, draga, draga budi njezna s njim budi njezna s njim
Budi njezna s njim al' nemoj nikada da me zaboravis
Ja osjeticu da kada moram poc' do zlatnih livada na kraju neba
O, draga, draga Budi njezna.... |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:34 | |
| Ljubav nije laka stvar
Ti i ja svakog ljeta idemo u isti grad jedan dva, blagi vjetar, kafa, novine i hlad svaki put isti hotel, soba s pogledom na Hvar jedan dva, svi nam kazu mi smo savrseni par samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo
Ti i ja svake noci citamo do pola tri, "laku noc", kazem, "draga", "lijepo spavaj", kazes ti svaki put sunce sija dok na kopnu grmi "ah" jedan dva, ovo ljeto vec polako gubi dah samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo
Ne ljubav nije laka stvar i sve sto traje dugo izgubi car
Ti i ja svakog ljeta idemo u isti grad jedan dva, lagan korak, kafa, novine i hlad svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo. |
| | | Guest Gost
| Ljubavi
Rjesih da se zenim Dok sam joste mlad Kad se vratis mila S proljeca u grad
Ti vjenac u kosi Ces mlada nositi A ja cu te zaprositi
Godine su prosle U dobru i u zlu Radovah se svakom Novom proljecu
Jer kada u bjelom Ces doci meni ti A zvona ce nam zvoniti
Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zelis li da me povrjedis I obecanja sva zaboravis
Dugo smo se, dugo Na peronu ljubili Zagrljeni dosli U nas mali manastir
I tada sa oci, ja otvorio O boze zar san je bio to
Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zelis li da me povrjedis I obecanja sva zaboravis
Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zelis li da me povrjedis I obecanja sva zaboravis |
| | | Guest Gost
| Ljubi se istok i zapad
Jos pamtim onaj dan kad si otisla u ljeto osamdesete, kisa je padala sedam godina sam te cekao svaki mi je telefon nadu budio
Ref. Neka ljubi se istok i zapad neka ljubi se sjever u jug skini prasinu sa starog kofera i krenimo na put hajde budi mi drug
Sve je uzalud, rusio se most drugovi su zalili moju strpljivost o Boze predugo je mrak daj mi svjetlosti i neka pocne na tvoj znak doba njeznosti
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:35 | |
| Lovac i kosuta
Volim ritam tvoga boka haljinu na pola koplja
Volim tvoje oci tamne kao grijeh izbrisi mi bore, nacrtaj mi smijeh volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve
Opasno mi ulazis pod kozu ali ja sam samo mali kamen u tvom brosu
Hajde, mala kosuto, nemoj da te strah zasto bjezis od mene, nisam lovac ja hajde, mala kosuto, nemoj da te strah volim te, a ti oduzimas mi dah
Ref. Lovac i kosuta staza tajnom posuta kao led, kao zar nikad nece biti par
Volim tvoje drsko dobro vece volim tvoje talijanske nakite sto zvece volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:35 | |
| Mangupe
Sve sam case polomio Cetinja mi moga dok mi jedna mala nije dala Boga svoga bojala se mraka ali bila jaka pa mangupa smirila.
Ti si mene, ti si mene ostavila mala Ti si mene, ti si mene ostavila znam Ulicama kruzim pa da te naruzim sto nocas patim ja.
Ref:
Ma, ma mangupe svanuo je dan tesko je onome ko ostane sam.
Drugovi mi, drugovi mi zapalili svijecu Drugovi mi, drugovi mi zapalili svijecu zapalili svijecu u Cetinje necu necu vise nikada.
Nocas bih te, nocas bih te poljubio mala, nocas bih te, nocas bih te poljubio ja, nocas da te ljubim, pa nikada vise rastanak se pise.
Ref:
Ma, ma mangupe svanuo je dan tesko je onome ko ostane sam. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:37 | |
| Medena curice
Daj mi vruce rakije Hocu da se napijem Daj mi vruce rakije
Iza tvoje kapije Tri su suze ostale Tri su suze kanule
Medena curice Previ me, previ me Medena curice ubavo djevojce
Sir u zdjeli, kamenje Svuda muske straznjice Sir u zdjeli, kamenje
Pukni pusko nek se cuje Dok je decko miluje Pukni pusko, ubi me |
| | | Guest Gost
| Mladene
Kupicu si, kupicu si kupicu si jednog psa kupicu si, kupicu si kupicu si jedan flert
Stavicu ga, stavicu ga stavicu ga u rever i tako cu, i tako cu i tako cu krenuti u grad
Ref. Sad je, sad je, sad je sad je vrijeme da se vidimo Fukso jedna odvratna Mladene, Mladene, Mladene
Ruzniji si od mene svaka suknja voli te mene samo postuje
Svaka suknja voli te Mladene, Mladene, Mladene svaka suknja voli te |
| | | Guest Gost
| Nazdravite drugovi
U ocima krijem tugu samoca mi dusu para pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Uz muziku i uz pjesmu da mi brze prodje vrijeme a u zoru suzdisajem pod prozore gledam njene
Ref. 2x Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom otisla je voljena u zagrljaj drugom
Tako dane ja provodim i besane svoje noci a srce mi ne vjeruje da mi ona nece doci
Ref. 2x
Pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:38 | |
| Nazdravite drugovi
U ocima krijem tugu samoca mi dusu para pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Uz muziku i uz pjesmu da mi brze prodje vrijeme a u zoru suzdisajem pod prozore gledam njene
Ref. 2x Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom otisla je voljena u zagrljaj drugom
Tako dane ja provodim i besane svoje noci a srce mi ne vjeruje da mi ona nece doci
Ref. 2x
Pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Ref. 2x |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:38 | |
| Ne mogu ti nista osim srca dati
Ref:
Ne mogu ti nista osim srca dati, Osim svoje ljubavi. Ne mogu ti nista osim srca dati, Uzmi ili ostavi.
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:39 | |
| Ne mogu ti nista osim srca dati
Ref:
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:40 | |
| Nisam je probudio
Prvog novembra ostavih je ja majko, da li je jadna patila majko, da li je jadna patila cekao sam ja njezin rodni dan majko, zasto me nije cekala majko, zasto me nije cekala
Ref. Budio, budio, nisam je probudio ako si me voljela sto me nisi povela nisam je probudio
Donio sam ja sedam ljiljana majko, da li znas, jos sam sam majko, da li znas, jos sam sam spava malena, slatka glavica majko, pokrila mi je travica majko, pokrila mi je travica
Ref. |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:40 | |
| O kakav mjesec
O kakav mjesec, o kakvo more k'o tvoje oci nocas zvjezde na nebu gore skrivena zelja nosi me tebi i dok te trazim samo bol nosim u sebi
O gdje si sada u ovoj noci ja tebe trazim, ali znam ti neces doci da ove cari s tobom dijelim to je sve sto sada zelim o kakav mjesec, o kakvo more
O kakav mjesec, o kakvo more k'o tvoje oci nocas zvjezde na nebu gore skrivena zelja nosi me tebi i dok te trazim samo bol nosim u sebi
O gdje si sada u ovoj noci nek stane vrijeme, mozda ipak ti ces doci da ove cari s tobom dijelim to je sve sto sada zelim o kakav mjesec, o kakvo more
Da ove cari sa mnom dijelis znam da i ti tako zelis o kakav mjesec, o kakvo more (2x) |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:41 | |
| O mladosti
Zivot tako neumitno tece Bjeli jasmin privijam na grud' I na malti skoro svako vece Mile mi se uspomene bude
Kad su prosla ta vremena burna Kad sam zene volio ko lud Volio sam garavu i plavu Ali jedna od njih odsjece mi ud
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari
U zivotu tako stoje stvari Samo jedan tren i tu je kraj Svaki covjek mora da ostari S udom il bez njega ista stvar
A u basti punoj jorgovana Sjedio sam dokasno u noc U uniformi starog kapetana Sve se mislim vrijeme mi je poc
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari |
| | | Guest Gost
| Naslov: Re: Plavi orkestar 20.10.11 17:42 | |
| O mladosti
Zivot tako neumitno tece Bjeli jasmin privijam na grud' I na malti skoro svako vece Mile mi se uspomene bude
Kad su prosla ta vremena burna Kad sam zene volio ko lud Volio sam garavu i plavu Ali jedna od njih odsjece mi ud
U zivotu tako stoje stvari Samo jedan tren i tu je kraj Svaki covjek mora da ostari S udom il bez njega ista stvar
A u basti punoj jorgovana Sjedio sam dokasno u noc U uniformi starog kapetana Sve se mislim vrijeme mi je poc
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plavi orkestar | |
| |
| | | | Plavi orkestar | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |